Общи условия Biomimic

Споразумение с потребителя

Моля, прочетете внимателно  следните условия, преди да използвате този website ( “Сайт”). Biomimic.bg  предоставя услугите си за Вас ( “клиент”) при спазване на следното Споразумение с потребителя ( “Споразумението”).

Кои сме ние  

По смисъла на този договор, и на този сайт, ” Biommic.bg , сайт, ние” се отнася до НутриГенЛабс ЕООД.  Цялото съдържание, на този сайт е изключителна собственост на  НутриГенЛабс ЕООД.

Промени в тези Условия за ползване 

Biomimic.bg си запазва правото по всяко време да променя или актуализира условията на настоящото споразумение, информирайки клиентите в писмен вид  до последния адрес, предоставен от клиента по електронна поща, с  публикуване на сайта или с някакви други разумни средства за комуникация. Biomimic.bg също така си запазва правото по всяко време да променя или да актуализира своята защита и сигурност на данни чрез използване на едни и други  процедури. Клиентите потвърждава приемането на изменения или актуализации, като продължават да използват сайта.

Предоставяне на употреба 

Ние предоставяме разрешение за ползване на съдържанието и софтуера ( “Услугите”) на сайта за лични цели. Всяко друго използване на услуги на този сайт и възпроизвеждането му за цели, различни от тези, отбелязано по-горе, изменение, разпространение или преиздаване, без предварителното писмено разрешение на Biomimic.bg, е строго забранено.

Цел на продажбите 

Всички покупки на продукти от Biomimic.bg са ограничени до лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие на Biomimic.bg, да се се извършват във връзка с препродажба или търговска употреба. Ние си запазваме правото да ограничаваме количествата, до нормалният размер на покупки на дребно.

Търговски марки и права /Copyright/  

Цялото съдържание на сайта, проектиране, текст, графики, изображения, емблеми, бутони, икони, интерфейси, аудио и видео клипове, както и подбор и условия за това, са изключителна собственост на Biomimic.bg, или съответните доставчици на съдържание, и са защитени от международните и местни закони за авторско право. Софтуера, използван в този сайт е собственост на Biomimic.bg или съответните доставчици на софтуер и такъв софтуер е защитен от международните и местни закони за авторско право.

Марки 

Всички търговски марки и търговски наименования, използвани в сайта (колективно “Марки”) са собственост на Biomimic.bg или други собственици, които са дали на Biomimic.bg право и лиценз за използване на такива обозначения. Знаците, не могат да бъдат използвани във връзка с друг продукт или услуга или по такъв начин че  да предизвикат объркване сред клиентите  или да дискредитират  Biomimic.bg или собствениците  на марките.

Правила за поверителност 

Biomimic.bg защитава информацията, предоставена от клиента, по начин и условия публикувани  на този сайт. Условията за защита на личните данни и сигурност, могат да  се изменят периодично с цел подобряване на защитата.

Рекламации 

На рекламация подлежи всяка стока, която не отговаря на заявената от клиента. Клиентът може да я откаже още с получаването от куриера и да не я приеме от него. На рекламация не подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие или дефект, както и за стоки, чието несъответствие се дължи от материали предоставени от клиента. Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма. При предявяване на рекламация в срок до 7 /седем/ работни дни от датата на покупката и при спазени всички условия на магазина, както и всички действащи законови разпоредби, клиентът може да претендира за възстановяване на заплатената сума в пълен размер, за замяна на стоката с друга или за отбив от цената. Всички разходи, които клиента е направил за получаването и връщането на закупената стока, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността са за негова сметка. Няма право на рекламация лице, което се явява трета страна при получаването на пратката и не е основния платец по нея.

Ако по някаква причина не сте доволни от продукт, който сте закупили от този сайт можете да го върнете спазвайки условията и инструкциите за връщане упоменати по-долу.

Ние ще ви предоставим избор между това да възстановим платената или да заменим закупеният продукт с друг.

Условия за връщане на закупена стока 

В случай, че клиент желае да върне получен продукт, може да се възползва от това право в 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на покупката. Задължително условие е закупените продукти да са в изряден търговски вид, без нарушена опаковка и без да са използвани. Стоката може да бъде върната чрез куриер. Транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват. След получаване на върната стока и прегледа й, стойността без транспортните разходи се възстановяват на клиента – в брой или по сметка в 14 дневен законоустановен ред. Всеки клиент може да се възползва от правото си стоката да му бъде заменена с друг продукт по избор.

Козметични продукти – общи условия.

Biomimic.bg продава продукти само на официални вносители и производители. Използването и избора на козметика, аромати и други продукти за здраве и красота (“Козметични продукти”) изисква от потребителя грижа да се увери в, и изпълни всички указания и предупреждения от страна на производителя. Клиентът приема, че е наясно с възможността, някой продукти предизвикат алергични или други реакции и с настоящото е предупреден за това.

Biomimic.bg се опитва да предоставя на всички клиенти пълна информация за съответния продукт, предоставена му от вносителя или производителя, но не е производител на продукти за красота и затова тя не носи отговорност за реакцията или неуспеха на даден продукт да отговори на вашите изисквания. Съветваме клиентите да четат и стриктно спазват инструкциите и предупрежденията на етикета и листовките в опаковките.

При предоставянето на информация или съвет, в този сайт по отношение на продукти за красота, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения , реклами или по друг начин, Biomimic.bg може да разчита на съвет от производителите и от лицензирани козметици.  Biomimic.bg не претендира и не отговаря за пълно информиране за всички известни алергии, или кожни специални здравни условия, или други особени обстоятелства, които биха могли да бъдат от значение за при предоставянето на такива информация. Тъй като Biomimic.bg не е производител на продуктите, които продава, Biomimic.bg не поема никаква отговорност за това продуктите, които продава да не отговарят на специфичните нужди на потребителя на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти. Biomimic.bg е готов, при поискване, да идентифицира производителят на продукта и да предостави на клиентите информация за контакти.

При предоставяне на информация за продуктите на своите клиенти, Biomimic.bg разчита отчасти на описания на продукти, предоставени от производители, търговци на едро, и други трети страни. Ако смятате, че всяка информация не е точна, моля пишете ни.

Ограничения на отговорността

Biomimic.bg в никакъв случай не носи отговорност за преки , косвени, специални, наказателни  и случайни вреди или щети в размер който надвишава сумата платена от клиента за съответният продукт, дори и в случай когато Biomimic.bg е бил  предварително информиран за възможността за такива щети.

Поръчки и условия за доставка

Поръчка: 

За да бъде оформена и потвърдена поръчката е нужно да бъдат коректно изпълнени следните етапи:

– Избор на продукт/и/ и добавянето в кошницата

– Указване на адрес за доставка

– Указване на мобилен или стационарен телефон

– Начин на разплащане (към настоящия момент се приема разплащане с наложен платеж, по банка и с дебитна/кредитна карта)

– Потвърждение се изпраща по имейл, както на регистрирани клиенти, така и на клиенти без регистрация.

Получаването на имейл за потвърждение или телефонно обаждане от Biomimic.bg към Вас представлява приемане на поръчка от наша страна и потвърждаване на офертата за продажба. Преди приемане на поръчката Biomimic.bg не е задължен да я изпълни. Biomimic.bg си запазва правото, без предварително уведомяване, да ограничи количеството продукти в поръчка с цел избягване на последваща препродажба.

Biomimic.bg може да изиска допълнителна информация за клиента преди приемане на поръчката.

Неполучаването на имейл или телефонно обаждане от страна на клиента след приемането на поръчката от Biomimic.bg се приема за негово съгласие да закупи поръчаният продукт на съответната цена, както и с цената, условията и времето за доставка. Отказ на поръчка се смята за валиден, когато е направен в рамките на същия работен ден, в който е направена поръчката, а за поръчки с експресна доставка в рамките на 1 /един/ час след потвърждаване на поръчката.

Начин на доставка:

Стоките, поръчани от нашия електронен магазин се доставят до всички населени места, на територията на Република България, от куриерска фирма SPEEDY:

– ДО АДРЕС, заявен при поръчка в работно време, или при допълнително уговорени с клиента условия. Желателно е да дадете адрес, на който Вие или упълномощено от Вас лице ще може да приеме пратката. Куриерите не се обаждат предварително преди да посетят адреса, освен ако изрично не сте пожелали. При неуспешна доставка се оставя съобщение от куриерската фирма с телефон за връзка за повторна доставка на пратката.

– ДО ОФИС, при желание на клиента пратката може да бъде доставена до поискване, при което той може да я получи от офиса на куриерската фирма в удобно за него време. Вие ни уведомявате за адреса на офиса на куриерската фирма във Вашия град, от който искате да си получите пратката.

Доставката е безплатна на територията на Република България. Необходимо е да предоставите актуален телефонен номер за връзка. При приемане на пратката се заплаща само стойността на поръчката, ако тя е с наложен платеж – на куриера. При заплатена поръчка с карта или по банков път не се дължи нищо на куриера. 

Срокът за доставка е между 1 и 3 работни дни в зависимост от вида, наличността на продукта и населеното място, посочено за доставка. Не носим отговорност за забавяне поради неточни данни за доставка и контакт с клиента. Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.30 часа. Доставки не се извършват събота, неделя и официални празници.

С прочитането на тези условия и в последствие използването на електронния магазин за покупки, Вие, като клиент, безусловно се съгласявате с тях.

Ако имате допълнителни въпроси, или нужда от консултация, моля свържете се с нас на

посочените координати:

e-mail: office@biomimic.bg

тел.: 0888842200

Поведение в онлайн среда 

Всяко поведение на човек, който в Biomimic.bg ограничава или възпрепятства всяко друго лице, да използва Biomimic.bg е забранено. Клиентът се съгласява да използвате Сайта само за законни цели и в съответствие с тази забрана. Клиентът се съгласява, че той или тя няма да публикува на сайта всякакви незаконни, вредни, заплашителни, обидни, дразнещи, обидни, вулгарни, неприлични, полово дискриминиращи , скверни, омразни, расови, етнически материали от всякакъв вид, което би представлявало престъпление по действащото в Република България законодателство.

Biomimic.bg може, без предупреждение  да подведе под наказателна отговорност или да прекрати достъпа на такива клиенти до Сайта. За всяко поведение, което Biomimic.bg, по свое усмотрение, вярва че е в нарушение на приложимото право или на настоящото споразумение, или е вредно за интересите на друг потребител, на трета страна, търговец, спонсор, доставчик на услуги, Biomimic.bg може да уведомява компетентните власти.

Външни сайтове и обвързване 

Biomimic.bg може да съдържа връзки към други сайтове в Интернет, които са собственост или се оперират от трети страни доставчици и други трети страни (“Външни сайтове”). Biomimic.bg не носи отговорност за съдържанието им. Можете да се свържете с администратора на сайта или уебмастъра, ако имате някакви притеснения по отношение на такива връзки или съдържанието на такива външни сайтове.

С настоящото споразумение се уреждат и тълкуват в съответствие със законите на Република България правата и задълженията на страните по него.

Настоящото споразумение, тъй като същото може да се изменя от време на време, представлява пълно и заключително към този момент споразумение между Biomimic.bg и клиента по отношение на неговия предмет. То заменя и замества всички договорености и споразумения, писмени и устни, по отношение на такива въпроси.

Използването на сайта Biomimic.bg представлява по същество приемане на това споразумение в този му вид. Ако не сте съгласни с настоящото споразумение, моля напуснете сайта Biomimic.bg.

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Сайтът Biomimic.bg, притежаван и експлоатиран от НутриГенЛабс ЕООД, приема изключително сериозно Вашите лични данни. Вашето разбиране и спазване на нашата Политика за поверителност ще ни помогне да Ви осигурим сигурност и ефективно обслужване. Нашата политика обхваща всички аспекти за Защита на личната информация, която Biomimic.bg получава от Вас, когато използвате услугите, предоставяни чрез уебсайта ни. С използването на услугите, предоставяни чрез Biomimic.bg, Вие се съгласявате с условията на нашата Политика за поверителност. Тя може да бъде променяна от време на време, за това Ви препоръчваме да проверявате периодично.

1. Събиране на информация 

Biomimic.bg събира информация за посетителите на сайта, предоставяна и за подобряване на нашите услуги, съобщаване на оферти, за които сметнем, че ще имате интерес, както и да администрираме нашия бизнес.

Лична информация 

За нас е необходимо да предоставите лична информация доброволно. Така например, когато направите поръчка, ще ни е нужен актуален адрес, на който да изпратим и да получите тази поръчка – можем да се обръщаме към Вас на адреса на електронната Ви поща, пощенския Ви адрес и на телефонния Ви номер за потвърждение на намеренията Ви за покупка. Също така ще са ни необходими и данни за фактуриране, номер на кредитни карти и дата на изтичането им. Събирането на тази информация ни позволява да изпълним поръчката Ви ефективно, т.е. да Ви уведомим за статута на придвижването й и да осъществим персонално взаимодействие. Ние можем да поискаме от Вас да предоставите и лична информация, като рожден ден, коментар на продукта и/или информация за опита си с нашия отдел за обслужване на клиенти, на доброволни начала. Ако искаме такава лична информация от Вас, или ще Ви уведомим как ще я използваме, или ще се съобразим с настоящата Политика за поверителност.

Cookies 

Ние може да събираме и използваме анонимна информация от Вас. Подобно на повечето големи уебсайтове, ние използваме т.нар. “бисквитки” за събиране на информация, като например Вашия IP адрес, вид браузър, име на домейн, както и специфичните Biomimic.bg страници, които посещавате. Допълнителна информация за “бисквитките” можете да намерите по-долу.

“Бисквитките” са части с информация, които нашият сайт трансферира върху твърдия диск на компютъра Ви. Ние използваме “бисквитки”, за да следим вашите предпочитания и покупки, докато се придвижвате в сайта ни, за да не Ви се налага да въвеждате повторно информация всеки път, когато посетите Biomimic.bg. Чрез използването на “бисквитки” ние можем да направим следващото Ви пазаруване по-лесно. За да можете да браузвате в нашия сайт, трябва да включите “cookies on”. Повечето браузъри позволяват да упражнявате контрол над “бисквитките” (като ги изтриете, като ги блокирате), както и да Ви предупредят, когато “бисквитка” файл е съхранен. Моля, прегледайте указанията на Вашия браузър на тези функции. Ако решите да изключите функцията “бисквитки”, може да не сте в състояние да направите поръчка или да използвате по друг начин всички или някои от функциите, предвидени в Biomimic.bg.

Рекламни мрежи

От време на време е възможно да използваме трета страна (една или повече) с цел онлайн реклама. Третата страна може да събира анонимна информация за посещенията Ви в нашия сайт и взаимодействието с нашите и техните реклами. Например, тя може да следи колко от рекламите сте видели, след като посетите нашия сайт. Това се осъществява чрез технологии като cookies, action tags, web beacons, and/or GIF tags, които са поставени на различни места в рамките на сайта. От време на време ние можем да обменяме информация с трета анонимна страна, която да ни помогне да анализираме и подобрим нашия сайт. Третата страна може да използва информацията за посещението на Biomimic.bg с цел предоставяне на реклами за стоки и услуги, които могат да представляват интерес за Вас.

Деца под 13-годишна възраст 

Biomimic.bg е насочен към възрастни и не събира съзнателно лична информация от деца под 13-годишна възраст. Ако сте дете под 13-годишна възраст, трябва да получите съгласието на родителя или настойника си, преди да предоставите каквато и да е информация. Ако сте родител или настойник на дете под 13-годишна възраст, и смятате, че детето Ви е предоставило личните Ви данни на сайта Biomimic.bg без ваше съгласие и бихте искали да изтриете информацията, моля, пишете ни.

2. Употреба на информацията

Информацията, която събираме, може да бъде използвана за изпълнение на заявките Ви (като поръчки на продукти или коментари по имейл) и да комуникираме с Вас за продукт или оферти и промоции. Когато създадете профил при нас, ние предлагаме възможността да станете член на програмата за лоялност Biomimic.bg, така че да можете да получавате гарантирани отстъпки и подаръци. Можете също така да се регистрирате за получаване на информация за промоции, новини и събития на електронната Ви поща.

3. Разкриване на информация 

Ние бихме разкрили информация, която събираме за Вас (включително и лична), на трета страна единствено в случай, когато е задължително да се съобразим с приложимите законови и подзаконови актове и държавни искания. Също така бихме използвали тази информация и в случай на нарушено спазване на нашето „Споразумение с потребителя”, за намаляване на кредитния риск, за защита срещу измами, защита срещу злоупотреба или неразрешено използване на сайта Biomimic.bg, както и в случай на наша добросъвестна юридическа преценка, че законът изисква подобно оповестяване.

ОБМЕН НА ИНФОРМАЦИЯ 

Можем да споделяме информацията, събрана в Biomimic.bg с агенти или изпълнители, които са наети от нас за нашите вътрешни операции. Такива лица могат да получат лична информация, за да имат възможност да изпълнят своите задължения, но те не могат да използват тази информация за никакви други цели. В някои случаи ние можем да обменяме обща информация (анонимна), събрана чрез уебсайта, с трета страна.

4. Грижа за вашата информация 

Biomimic.bg работи за защита на вашата лична информация и подробности за кредитни карти, дори когато пазарувате онлайн от нас. Ние използваме Secure Sockets Layer (SSL) технология – индустриален стандарт – за криптиране на личната информация и кредитните карти. За да се гарантира сигурността на личните Ви данни, винаги трябва да предоставяте тази информация през защитена връзка.

Ние призоваваме с повишено внимание да предоставяте лична информация! Препоръчваме Ви да не споделяте паролата си в Biomimic.bg на някого по телефона или с електронната Ви поща. За времето, докато Biomimic.bg се стреми да осигури неприкосновеността и сигурността на нашата мрежа и системи, не можем да гарантираме, че нашите мерки за сигурност ще попречат на трета недобросъвестна страна “хакери” за незаконното получаване на тази информация.

5. Обществен форум

Моля, не забравяйте, че всяка информация, която разкривате в публичната сфера на нашия сайт или в интернет, става публична информация. Трябва особено да внимавате, когато решите да разкриете лична информация в тези зони за обществено ползване.

6. Нежелание за получаване на периодична информация

Ако искате да спрете да получавате информация за промоции, актуализации и/или специални оферти, можете да ни пишете по всяко време на biomimic@biomimic.bg с изявление, че желаете да се откажете от програмата Лоялност или че бихте искали да откажете от Biomimic.bg електронна поща с промоции, актуализации и специални оферти.

7. Връзки към сайтове на трета страна

Biomimic.bg може да съдържа връзки към уебсайтове, които са притежание или се оперират от трета страна. Моля, имайте предвид, че тази Политика за поверителност не се отнася до практиките на тези сайтове. Ние ви препоръчваме да прегледате политиките им на поверителност, за да видите как те събират и използват информация от хора, които посещават техните уебсайтове.